Likeminds Studio

Likeminds Studio

2 weken werken, 1 interne presentatie

Verschillende makers/acteurs/regisseurs krijgen bij Likeminds de ruimte en twee weken de tijd om te experimenteren, om een voorstelling of een idee van een voorstelling te maken, om alle kanten op te vliegen en vervolgens na twee weken de uitkomst van deze zoektocht intern te presenteren. Lees hieronder welke makers bij ons in de studio zijn geweest!

Catoo Lustig & Damaris de Jong
Project: CATFISH of CARE CRASH
Het gaat over een cis-vrouw die in de zorg werkt en daarnaast mantelzorg doet voor haar moeder. Ons personage wordt dagelijks met het keurslijf van het gender vrouw geconfronteerd en begint als ze niet kan slapen te catfishen op Instagram. Via het catfishen belandt ze in de manosphere waar ze geconfronteerd wordt met het gender man #genderisaconstruct

Sebbe Poll
Ik ben bezig met een onderzoek naar waar mijn afval naartoe gaat. Daarvoor probeer ik het zo ver mogelijk achterna te reizen. Wat zit er achter het zwarte gat van de afvalbak?

Vera Morina, Shelley Bos & Jatou Sumbunu
Project: ALL WE HAVE IS NOW
De voorstelling “All we have is know” (werktitel) gaat over deelnemers van een spinning-les die, onder begeleiding van hun instructeur, langzaam los raken van hun stressvolle werkelijkheid om voor een uur te worden wie ze echt zijn.

ALL WE HAVE IS NOW wordt een pleidooi voor de samenleving om niet langer met elkaar te praten over ons werk en succes, maar om met elkaar te verbinden op onze angsten en fantasieën.

Rosita Dameri
Vanuit jeugdherinneringen vertelt Rosita een verhaal dat een voorbeeld weergeeft over het balans tussen liefde en haat. De spanning van een omgeving en opvoeding die constant dagelijks in conflict zijn, en hoe dit het perspectief op ‘normaal’ vervormd. De kern van Rosita’s verhaal geeft een diepgaande reflectie weer van de kracht van emoties en de menselijke veerkracht die daaruit kan ontstaan.

Silke van Kamp
Project: NOT AFRAID OF LOVE
Het essay is een analyse van het werk van beeldend kunstenaar Maurizio Cattelan en geeft een inkijk in hoe hij de wetten van de expositieruimte naar zijn hand zet en hoe daarin de aanwezigheid van het publiek centraal staat. Silke werkte in de residentie bij Likeminds samen met acteur en maker Elvis de Launay aan een lecture performance van dit essay.

Art & Joey
Samen (met anderen) doen zij een onderzoek naar hun Aziatische zijn.
W
ie zijn we, als we niet meer willen voldoen aan de modelminderheid? Verhalen delen en vormen tot dans. Wanneer spreekt iets ook al is er geen spraak? Wanneer beweegt iets ook al is het geen dans? En wat betekent het om Aziatisch te zijn in Nederland?

Yeliz Dogan
Project: Ik Stop Met Verdrinken Anders Ga Ik Dood [werktitel]
Een stuk over “weten hoe je jezelf bemanning biedt, hoe je je zwemvest om moet doen voor alles dat wegzinkt”

Kimberly Agyarko
Project: Abroad
If I knew life would be like this, I would have stayed there.

Princess Bangura
Project: Mothership Junction (The Afrobot)
An AfroFuturistic Physical performance that is based upon the rediscovery of the African female body. This will be an introduction to The Afrobot. About her journey back to the past in other to create a possible future.

Finn Borath
Project: Nowhere Near to an End
Ik zoek naar nieuwe manieren technologie in te zetten in de kunst, het kille om te zetten in gevoel.

Lars Brinkman
Project: Nader tot U
Balancerend op het spanningsveld tussen homo-erotiek en het christendom, zoek ik met mijn lichaam, hoofd en geest een persoonlijke opening tot God.

Rochelle Deekman
Project: Alleen zijn is (NIET) oké
De thema’s eenzaamheid, inwisselbaarheid en schijn zijn actueler dan ooit. De impact van sociale (media) druk en corona die nu tot eenzaamheid leiden, wil ik onderzoeken en invoelbaar maken.

Susannah Elmecky
Project: Iets fijns, iets liefs, iets goeds
Een zoektocht naar het mooiste van de mens.

Hiske Eriks
Project: Cheer up
Theatermaker met een tragikomische, beeldende en fysieke stijl.
Jantien Fick
Project: MEISJES EN MESSEN
Koken, baren, vermoorden en schoonmaken: een onderzoek naar de vrouw als dader in verleden en heden, en naar alles wat we daar niet over (durven te) zeggen.

Amro Kasr
Project: Roland Hayes; van slavenzoon naar opera-legende
“Hoe durft deze neger onze muziek te bevuilen?”
Quote uit een Duitse krant over Roland Hayes

Evalinde Lammers
Project: Jeffrey
Ik onderzoek wat voor invloed het hebben van (g)een voorbeeld op mij,
een lesbische vrouw, (zou ik dat zo willen noemen?) heeft gehad.

Erasmus Mackenna
Project: JUNKY
Opstand is geen bezigheid, het is een levenswijze.

Merel Severs
Project: You cannot see me from where I’m looking at myself
Merel Severs is performer en theatermaker geïnteresseerd in menselijke emoties en hoe die tot uiting komen in lichaamstaal. Met haar werk bevraagt ze het dominante mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief.

Koen Verheijden
Project: De ruïnes van de bloemenstad
Met mijzelf als onderzoeksmateriaal ga ik woorden proberen te geven aan hoe de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië en de trauma’s van mijn Indische familie nog steeds in mij (en met mij vele ander derde generatie Indische Nederlanders) weerklinken.

Charles Pas
Project: Victory Boogie Woogie
i.s.m. ICK

Een fysieke solo over een man die probeert te overleven in de jungle van de stad. In een geluidsdecor van componist Willem Lenaerts probeert deze man zich staande te houden in de hectiek en de vervreemding en de druk die hem omringen.

Diane Mahín
Project: GUT
Hoe ziet een wereld eruit waarbij menselijke lichamen binnenstebuiten worden gekeerd, en de anatomische binnenkant de overhand neemt in het dagelijkse leven? Voor haar derde performance in de reeks GUT repeteerde Diane Mahín twee weken bij Likeminds.

Fotografie: Laurien Riha (foto Rochelle); Giulia Reiss (foto Erasmus); Anne Chris van Doesburg (foto Lars); Kate Hummel (foto Susannah); Les Adu (foto Kimberly)