delen op Facebook Twitter
page2image36267584

Beige

Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kan je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom kan je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad? Waar ben je precies zo trots op? En zijn wij even trots op onze Nederlandse wortels?
BEIGE is een voorstelling over wortels en nageslacht.
Een voorstelling vol onwetendheid, confrontaties, rituelen en ongemak.

credits

Concept, tekst en spel Sheralynn Adriaansz

Eindregie Samora Bergtop

Muziek LOVESUPREME

Foto door Casper Koster

Pers

Theaterkrant: “Verrassende zelfspot en venijn in de staart.”

“Een gewiekste performance waarin een prettige spanning ontstaat tussen Adriaansz’ verlangen naar een pure verbintenis met de culturen van haar familie en de weerbarstige realiteit van de onlosmakelijke verwevenheid die het gevolg is van culturele uitwisseling.”

“Beige vertelt zo een gelaagd verhaal over culturele achtergrond, dat de identiteitspolitieke focus van de zoektocht naar gemeenschap en verbondenheid zowel viert als bekritiseert.”

Het Parool: ‘Zeer trefzeker, met een fijne afwisseling van onverwachte humor en ontroerende anekdotes, vertelt ze haar slim opgebouwde verhaal.’

Trouw: ‘Met ontwapenende zelfspot schetst zij hoe zwart-witrelaties nu een must zijn voor een beige nageslacht.’

Speeldata

Over het IJ Festival 2019, Amsterdam

5 t/m 14 juli

Klik hier voor meer info en toegang 

Over Sheralynn Adriaansz

Sheralynn Adriaansz (1990) volgde vooropleidingen bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Sheralynn zich verder als maker en maakte de voorstellingen Black Privilege voor Amsterdam Fringe, en Naar Kisondela en We dachten aan jou in het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival.