De Decamerone redactie – schrijftraject meld je nu aan!

delen op Facebook Twitter

Houd jij van schrijven en zou je dat graag verder ontwikkelen? Vind je het leuk om uitgedaagd te worden? Om buiten je comfortzone treden? Zou jij workshops willen krijgen van professionals en ook zelfstandig aan de slag gaan? Dan hebben wij iets heel leuks voor jou!

Namelijk: de Decamerone redactie. De Decamerone is een methode die Likeminds heeft opgezet waarmee jongeren hun schrijfskills kunnen ontwikkelen. Centraal hierbij staan het afnemen van interviews en het buiten je comfortzone treden. Dat laatste vinden wij nogal belangrijk namelijk: dat creatieve jongeren niet alleen schrijven en maken over wat ze al weten, maar ook verder kijken. Dat zij naar buiten gaan en mensen spreken die ze normaal niet zouden spreken, plekken bezoeken waar ze anders niet komen, dingen zien die ze anders niet zouden zien.

Als redactielid schrijf je op basis van die interviews en ervaringen teksten in allerlei verschillende vormen. Denk aan columns, monologen, gedichten, drama, spoken word, alles wat je kunt bedenken. Je wordt hierbij begeleid door professionals en uiteraard is er ruimte voor uitproberen en experimenteren.

En we richten ons niet alleen op tekst, maar er wordt ook aandacht besteed aan multimedia. De methode is namelijk ook heel werkbaar voor vormen als video, documentaire, podcasts, muziek, fotografie en animatie.

In september 2019 gaat het traject van start.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar Factory@likeminds.nl om je aan te melden.