Didi Kreike

De makers 2021

Didi Kreike

Ik maak theater om vat te krijgen op de wereld om mij heen. Ik kijk, luister, zoek, merk op en vind daar vervolgens weer van alles van. Tijdens het maken geef ik alle dwaalsporen in die zoektocht een kans, zonder doelgericht naar een fixed answer te streven. Uiteindelijk creëer ik een puzzel voor mezelf, waarvan ik niet goed weet hoe die zal vallen en het publiek ook een paar stukjes in handen heeft. 

Werkt aan

a queer.obj

In mijn nieuwe voorstelling a queer.obj neem ik jullie mee in de digitale zoektocht naar nieuwe tools tot zelfreflectie en het opnieuw uitrenderen van mijn fluïde identiteit. Dat lichamelijke verlangen naar nieuwe formats, frames en textures leidt automatisch tot nieuwe verhalen over mijzelf. Synthetische verhalen en vormen die in onze fysieke dimensie onmogelijk lijken. Een driedimensionale webcam sessie met mijn self-generated, digitale lichaam.

Te zien:
17 april 2021 in Nineties Lab
11-20 juni 2021 op Oerol Festival
9-18 juli 2021 op Over het IJ Festival

Over

Didi (Diederik Kreike) maakt theater en televisie, en is performer in het uitgaanscircuit. Sinds het afstuderen in 2018 aan de Toneelacademie Maastricht onderzoekt hij de cross-over tussen theater en andere kunstdisciplines; bewegend rond de thema’s identiteit, queer culture en de nacht. Via rauwe, filmische performances probeert hij de vinger telkens op de zere plek te leggen, bewust zout in eigen wonden te strooien en borrelen er tegelijkertijd driften of verlangens naar de oppervlakte. If you have a problem, make it worse.

Fotografie en video door Milan van Dril