Likeminds Studio

Likeminds Studio

2 weken werken, 1 interne presentatie

Verschillende makers/acteurs/regisseurs krijgen bij Likeminds de ruimte en twee weken de tijd om te experimenteren, om een voorstelling of een idee van een voorstelling te maken, om alle kanten op te vliegen en vervolgens na twee weken de uitkomst van deze zoektocht intern te presenteren.

De makers

Kimberly Agyarko
Project: Abroad
If I knew life would be like this, I would have stayed there.

Princess Bangura
Project: Mothership Junction (The Afrobot)
An AfroFuturistic Physical performance that is based upon the rediscovery of the African female body. This will be an introduction to The Afrobot. About her journey back to the past in other to create a possible future.

Finn Borath
Project: Nowhere Near to an End
Ik zoek naar nieuwe manieren technologie in te zetten in de kunst, het kille om te zetten in gevoel.

Lars Brinkman
Project: Nader tot U
Balancerend op het spanningsveld tussen homo-erotiek en het christendom, zoek ik met mijn lichaam, hoofd en geest een persoonlijke opening tot God.

Rochelle Deekman
Project: Alleen zijn is (NIET) oké
De thema’s eenzaamheid, inwisselbaarheid en schijn zijn actueler dan ooit. De impact van sociale (media) druk en corona die nu tot eenzaamheid leiden, wil ik onderzoeken en invoelbaar maken.

Susannah Elmecky
Project: Iets fijns, iets liefs, iets goeds
Een zoektocht naar het mooiste van de mens.

Hiske Eriks
Project: Cheer up
Theatermaker met een tragikomische, beeldende en fysieke stijl.
Jantien Fick
Project: MEISJES EN MESSEN
Koken, baren, vermoorden en schoonmaken: een onderzoek naar de vrouw als dader in verleden en heden, en naar alles wat we daar niet over (durven te) zeggen.

Amro Kasr
Project: Roland Hayes; van slavenzoon naar opera-legende
“Hoe durft deze neger onze muziek te bevuilen?”
Quote uit een Duitse krant over Roland Hayes

Evalinde Lammers
Project: Jeffrey
Ik onderzoek wat voor invloed het hebben van (g)een voorbeeld op mij,
een lesbische vrouw, (zou ik dat zo willen noemen?) heeft gehad.

Erasmus Mackenna
Project: JUNKY
Opstand is geen bezigheid, het is een levenswijze.

Merel Severs
Project: You cannot see me from where I’m looking at myself
Merel Severs is performer en theatermaker geïnteresseerd in menselijke emoties en hoe die tot uiting komen in lichaamstaal. Met haar werk bevraagt ze het dominante mainstream, mannelijke, heteroseksuele narratief.

Koen Verheijden
Project: De ruïnes van de bloemenstad
Met mijzelf als onderzoeksmateriaal ga ik woorden proberen te geven aan hoe de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië en de trauma’s van mijn Indische familie nog steeds in mij (en met mij vele ander derde generatie Indische Nederlanders) weerklinken.

Charles Pas
Project: Victory Boogie Woogie
i.s.m. ICK

Een fysieke solo over een man die probeert te overleven in de jungle van de stad. In een geluidsdecor van componist Willem Lenaerts probeert deze man zich staande te houden in de hectiek en de vervreemding en de druk die hem omringen.

Diane Mahín
Project: GUT
Hoe ziet een wereld eruit waarbij menselijke lichamen binnenstebuiten worden gekeerd, en de anatomische binnenkant de overhand neemt in het dagelijkse leven? Voor haar derde performance in de reeks GUT repeteerde Diane Mahín twee weken bij Likeminds.

Fotografie: Laurien Riha (foto Rochelle); Giulia Reiss (foto Erasmus); Anne Chris van Doesburg (foto Lars); Kate Hummel (foto Susannah); Les Adu (foto Kimberly)