Vacature Senior Marketeer: Oproer

Vacature Senior Marketeer: Oproer

Oproer zoekt een senior marketeer, Aantal uren in overleg. Gemiddeld 8 uur per week, het zwaartepunt ligt bij de start.
Vacature voor een betaalde functie, Freelance/ZZP.
Sluitingsdatum 20 mei 2024.
Gesprekken vinden plaats in de week van 20 en/of 27 mei.

Oproer is een landelijk opererend netwerk van producerende ontwikkel instellingen met een podium door heel Nederland tot nu toe bestaande uit Likeminds, Podium Bloos, Theater Walhalla, Karavaan, VIA ZUID, Theater de Generator en Station Noord. Gezamenlijk ondersteunen deze partijen startende theatermakers in de podiumkunsten met uiteenlopende artistieke signatuur. Het netwerk zet zich in voor de opbouw van duurzame relaties tussen makers, theaters en publiek en maakt onderlinge uitwisseling van kennis en speelbeurten mogelijk.

Oproer zoekt een senior marketeer voor de landelijke promotie van het netwerk en haar makers.

Per begin juni 2024 zoeken wij een senior marketeer, die zich zowel op strategisch als uitvoerend niveau in wil zetten voor de promotie van het netwerk en de theatermakers die het netwerk ondersteunt. Je bent een commerciële denker met een breed netwerk en goede perscontacten, iemand die Oproer en de verbonden makers in de markt kan zetten.

De eerste stap is het (opdracht geven tot) vormgeven van de landelijke campagne ter promotie van het merk Oproer. Je treedt daarnaast in contact met theaters over het promoten van de individuele voorstellingen en verzint heldere strategieën voor het aanboren van publiek voor onze makers. Je werkt in dit verband nauw samen met de project coördinator, de marketeers van de aangesloten partners en natuurlijk de makers zelf.

Het is onze ambitie avontuurlijk publiek te werven voor relatief onbekende makers en theaters te ondersteunen in wat ze nodig hebben om dit nieuwe werk te kunnen programmeren. We willen het contact tussen makers, theaters en publiek zo vormgeven, dat zij op duurzame wijze aan relatie opbouw doen en er een band opgebouwd wordt tussen maker en toeschouwer waar de maker op voort kan bouwen. Wij zoeken iemand die deze ambitie deelt en die hier een fijne uitdaging in ziet. Je kunt daarin zowel meedenken op artistiek als strategisch niveau en neemt uitvoerende taken op je op communicatie gebied.

Wat hebben wij nodig?
– Een senior marketeer (minimaal 6 jaar ervaring), die zowel op strategisch als uitvoerend niveau gaat opereren.
– Een landelijke publiciteitscampagne met bijbehorende marketing middelen (tekstuele en visuele content) ter promotie van het netwerk en de aangesloten makers.
– Een marketingstrategie voor het aanboren van publiek voor onze, bij het grote publiek nog onbekende, makers.
– Het is onze ambitie theaters te ondersteunen in het vinden van nieuw publiek voor relatief onbekende makers. Wij zoeken een creatieve geest die deze ambitie met dezelfde passie ondersteunt en die meedenkt over hoe we deze relatie op duurzame wijze kunnen vormgeven.

Wat worden je taken en verantwoordelijkheden?
– Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de landelijke campagne ter promotie van het netwerk en haar makers.
– Je denkt mee op strategisch vlak over publiekswerving.
– Je levert theaters alle benodigde marketingmiddelen aan ten behoeve van de promotie van de voorstellingen uit het netwerk en onderhoudt contact over de voortgang rond de inzet van deze middelen.
– Je bent daarin aanjager op het gebied van promotionele activiteiten door theaters die voorstellingen uit het netwerk programmeren en ondersteunt hierin hun marketeers waar mogelijk.
– Je verzorgt de communicatie op het gebied van marketing en publiciteit tussen producerende partners, programmerende theaters en de makers zelf.
– Je creëert content voor sociale media (zowel visueel als tekstueel).
– Je werkt nauw samen met de projectcoördinator, die gevestigd is in Amsterdam.

Wat bieden wij?
– Een vast aantal dagen voor een jaar, flexibel in te zetten, waarbij het zwaartepunt ligt bij de start van de opdracht.
– De mogelijkheid tot thuiswerken.
– Een ruim marketingbudget om de campagne vorm te geven en promotionele activiteiten te organiseren ten behoeve van het netwerk en haar makers.
– Ondersteuning door het marketingapparaat van Stichting Doen / de Vriendenloterij, mogelijk makers van dit netwerk.
– Het honorarium wordt in overleg en op basis van relevante werkervaring vastgesteld.

Wil jij met ons de campagne voor dit landelijke netwerk vormgeven en uitbouwen en theaters de tools bieden om avontuurlijk werk te kunnen programmeren? Stuur uiterlijk 20 mei je CV naar floor@likeminds.nl.

Twijfel je of deze opdracht voor jou is? Je kunt altijd vrijblijvend bellen voor meer informatie met projectcoördinator Floor Cremers op 0657599636.

Sluitingsdatum: 20 mei 2024.

Gesprekken vinden plaats in de week van 20 mei en de week van 27 mei in de hoop dat we zo snel mogelijk daarna van start kunnen gaan.