Factory

Factory

delen op

Vooropleiding voor jonge theatermakers

Met een vette knipoog naar Andy Warhol onderhoudt Likeminds in FACTORY een heel eigen stamboom die alleen maar lente lijkt te kennen. Ben je tussen de 16 en 25 jaar en ligt jouw hart bij theater? Dan kan je je opgeven met een mailtje richting factory@likeminds.nl en zien we je graag voor een auditie!

What the factory

Likeminds’ Factory is ons eigen vooropleidingstraject, waarbij jongeren hun talenten als theatermaker kunnen ontwikkelen. Uitgangspunt is: leren door te doen.

Het traject is op maat gesneden, naar de dromen en talenten van het individu. Jongeren krijgen een seizoen lang workshops in allerlei disciplines (tekst, spel, regie, dramaturgie, productie) en maken hun eigen solo-voorstellingen. Ze werken twee keer per week en worden begeleid door professionals uit het werkveld zoals Maaike Schuurmans, Cahit Olmez, Ilay den Boer, José Montoya, Connor Schumacher en theatercollectief La Isla Bonita. Er is ruimte voor vallen en hulp bij opstaan. Afhankelijk van je aanleg en ambitie, wordt bekeken wat voor jou de beste doorstroommogelijkheid is.

Al je vragen rondom De Factory kun je sturen naar: factory@likeminds.nl

Coördinator Esmée Ronde met de Factory 2019/2020

DECAMERONE
’De-come-again-please?’ In de Middeleeuwen schreef Giovanni Boccaccio honderd verhalen naar aanleiding van tien thema’s onder de titel Decamerone.

Het Decamerone project van Likeminds is een traject voor makers en schrijvers van morgen. Tijdens het project gaan we met een groep van jonge makers, schrijvers en denkers op zoek naar verhalen waarvan jij vindt dat die verteld moeten worden. We willen het daarbij niet over onszelf hebben maar over de ander. Van welke persoon of van welke situatie wil jij alles weten?

In 8 bijeenkomsten werken we onder professionele begeleiding een idee uit tot een zelfgeschreven creatieve tekst op basis van journalistiek onderzoek. We observeren, interviewen en leren het zo te verwoorden dat het voor de lezer of de toehoorder tot leven komt. Om zelf beter te worden kijken we de kunst ook af van andere interviewers, theatermakers, schrijvers en journalisten.

Jouw creatieve tekst (theaterscène, column, liedtekst, proza, poëzie, etc: welke vorm bij jouw tekst past) ga je ensceneren en presenteer je live aan publiek ter afsluiting van het traject.

Al je vragen rondom Decamerone kun je sturen naar: factory@likeminds.nl