Factory

Factory

Likeminds’ Factory is een talentontwikkelingstraject tot autonoom (theater)maker voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar.

What the factory

De Factory
Wil jij je eigen verhaal vertellen en niet alleen uitvoerder zijn in het verhaal van een ander? Dan is Likeminds’ Factory dé plek voor jou. Je kunt er als toekomstig maker je eerste stappen zetten en jouw kunstenaarschap verder ontwikkelen. Bij de Factory krijg je een jaar lang begeleiding in de verschillende onderdelen van theatermaken, volg je workshops van professionals en werk je aan je eigen performances die je gaat spelen voor publiek. Je leert door te doen.

Voor wie
De Factory is er voor álle jongeren die willen maken en willen performen, uit alle disciplines en subculturen. Of dit nu muziek, dans, film, spoken word, performance arts, klassiek theater of een hybride cross-over is. Centraal staat het ontplooien van jouw makerstalent, in welke richting dan ook.

De groep en het traject
De Factory bestaat ieder jaar uit ongeveer 8 geselecteerde deelnemers en het traject duurt van september tot en met juni. Op donderdagavonden en zondagen volg je met de groep workshops van verschillende professionals. De lessen in 2021/2022 zullen door o.a. Eva Line de Boer, Maxi Hill en collectief La Isla Bonita gegeven worden. Door het jaar heen werk je aan verschillende voorstellingen waaronder een soloperformance.

Talentontwikkeling
Er is bij Likeminds en de Factory veel aandacht voor het individu en er wordt altijd per persoon gekeken naar wat de beste vervolgstappen zijn. Dit is voor iedere maker anders en er is niet één juist pad om te bewandelen. Aan het eind van het jaar wordt daarom met elke deelnemer geëvalueerd en gekeken naar wat de beste doorstroommogelijkheden zijn. Deelnemers uit voorgaande jaren gingen na hun tijd bij de Factory door als autonoom theatermaker of kunstenaar, begonnen aan een opleiding aan een theaterschool of ontwikkelden zich verder in andere kunstdisciplines.

Vragen & aanmelding
De aanmelding voor de selectie van de Factory 2021/2022 is gesloten, maar voor informatie over het volgende jaar en alle andere vragen kan je terecht bij Esmée Ronde, de coördinator van de Factory, via Factory@likeminds.nl.

En tot slot: bij de Factory is iedereen welkom en meedoen aan het traject is kosteloos.

Benieuwd naar de eerdere groepen, voorstellingen en presentaties? Klik hier voor de overzichtspagina van de Factory.

Coördinator Esmée Ronde met de Factory 2020/2021

DECAMERONE
’De-come-again-please?’ In de Middeleeuwen schreef Giovanni Boccaccio honderd verhalen naar aanleiding van tien thema’s onder de titel Decamerone.

Het Decamerone project van Likeminds is een traject voor makers en schrijvers van morgen. Tijdens het project gaan we met een groep van jonge makers, schrijvers en denkers op zoek naar verhalen waarvan jij vindt dat die verteld moeten worden. We willen het daarbij niet over onszelf hebben maar over de ander. Van welke persoon of van welke situatie wil jij alles weten?

In 8 bijeenkomsten werken we onder professionele begeleiding een idee uit tot een zelfgeschreven creatieve tekst op basis van journalistiek onderzoek. We observeren, interviewen en leren het zo te verwoorden dat het voor de lezer of de toehoorder tot leven komt. Om zelf beter te worden kijken we de kunst ook af van andere interviewers, theatermakers, schrijvers en journalisten.

Jouw creatieve tekst (theaterscène, column, liedtekst, proza, poëzie, etc: welke vorm bij jouw tekst past) ga je ensceneren en presenteer je live aan publiek ter afsluiting van het traject.

Al je vragen rondom Decamerone kun je sturen naar: factory@likeminds.nl