Factory

Vooropleiding voor jonge theatermakers

Met een vette knipoog naar Andy Warhol onderhoudt Likeminds in FACTORY een heel eigen stamboom die alleen maar lente lijkt te kennen. Ben je tussen de 16 en 25 jaar en ligt jouw hart bij theater? Dan kan je je opgeven met een mailtje richting factory@likeminds.nl en zien we je graag voor een auditie!

What the factory

Likeminds’ Factory is ons eigen vooropleidingstraject, waarbij jongeren hun talenten als theatermaker kunnen ontwikkelen. Uitgangspunt is: leren door te doen.

Het traject is op maat gesneden, naar de dromen en talenten van het individu. Jongeren krijgen een seizoen lang workshops in allerlei disciplines (tekst, spel, regie, dramaturgie, productie) en maken hun eigen solo-voorstellingen. Ze werken twee keer per week enworden begeleid door professionals uit het werkveld zoals Mustafa Duygulu (Likeminds), Cahit Olmez (o.a. Flikken, Kauwboy) en Dennis Meyer (docent Toneelacademie Maastricht). Er is ruimte voor vallen en hulp bij opstaan. Afhankelijk van je aanleg en ambitie, wordt daarna bekeken wat voor jou de beste doorstroommogelijkheid is.

Al je vragen rondom De Factory kun je sturen naar: factory@likeminds.nl

Coördinator Esmée Ronde met de Factory 2019/2020

DECAMERONE
’De-come-again-please?’ In de Middeleeuwen schreef Giovanni Boccaccio honderd verhalen naar aanleiding van tien thema’s onder de titel Decamerone. Onder leiding van een professional ga je met één van deze tien thema’s aan de slag. Door middel van een speciaal ontwikkelde interview-methode verzamel je gerelateerde verhalen uit je eigen omgeving. Die verhalen worden tot solo’s vermaakt en gespeeld.

Decamerone is onderdeel in veel randprogrammeringen in cultureel Amsterdam.

Verder blogt de webredactie van Decamerone geregeld over deze verhalen ‘van vlees en bloed’.

Ben je benieuwd naar de verhalen en projecten van Decamerone?! Kijk voor meer info op: Decamerone.nu