Factory

Factory

Likeminds’ Factory is ons eigen ontwikkelingsjaar voor jonge theatermakers tussen 17 en 27 jaar, waarbij jongeren hun talenten als theatermaker kunnen ontwikkelen. Uitgangspunt is: leren door te doen.

Voor jonge makers tussen de 17-27 jaar

Jongeren volgen workshops en zoeken de verdieping op in verschillende maak-trajecten vanuit verschillende disciplines zoals: spel, tekst – ook schrijven, story-telling, muziek(theater) en fotografie/ film.  Twee keer in het jaar maken zij een eigen voorstelling, 1x als ensemble (december) en 1 solo om het jaar mee af te sluiten.

Ze worden begeleid door professionele podiumkunstenaars, onder andere voortkomend uit de ‘oude garde’ van Likeminds of uit ons landelijke netwerk. Er is ruimte voor vallen en hulp bij opstaan.

Wil jij leren theater maken en je artistieke visie ontwikkelen, dan is Likeminds’ Factory dé plek voor jou. Je kunt er als toekomstig maker je eerste stappen zetten en jouw kunstenaarschap verder ontwikkelen. Bij Factory krijg je een jaar lang coaching in de verschillende onderdelen van theater maken, volg je workshops van professionals en werk je aan je eigen performances die je gaat spelen voor publiek.

Vragen en aanmelden voor de audities

De lichting van 2023-2024 is al begonnen. Wil je je alvast aanmelden voor 2024-2025? Stuur dan een mail naar Esmée Ronde, de coördinator van Factory, via factory@likeminds.nl. Vertel in je aanmeldingsmailtje iets over jezelf, je ervaring en je motivatie om deel te nemen aan Factory.

Benieuwd naar de eerdere groepen, voorstellingen en presentaties? Klik hier voor de overzichtspagina van de Factory. Voor meer info kan je ook terecht bij Esmée Ronde via factory@likeminds.nl.

Foto door Jean van Lingen

Bij Factory is iedereen welkom en meedoen aan het traject is kosteloos.

Factory is er voor álle jongeren die willen maken en willen performen, in alle mogelijke disciplines of subculturen. Of dit nu muziek, dans, film, spoken word, performance arts, klassiek theater of een hybride cross-over is. Centraal staat het ontplooien van jouw makers-skills.

De groep en het traject
Factory bestaat ieder jaar uit ongeveer 10 geselecteerde deelnemers. Het traject duurt van september tot en met juni. Op donderdagavonden en zondagen volg je met de groep workshops van verschillende professionals. Zo werden de lessen eerder al door o.a. Eva Line de Boer, Maxi Hill en collectief La Isla Bonita gegeven. Door het jaar heen werk je aan verschillende voorstellingen waaronder een soloperformance.

Talentontwikkeling
Er is bij Likeminds en Factory veel aandacht voor het individu en er wordt altijd per persoon gekeken naar wat de beste vervolgstappen zijn. Dit is voor iedere maker anders. Er is niet één juist pad om te bewandelen. Aan het eind van het jaar wordt daarom met elke deelnemer geëvalueerd en gekeken naar wat de beste doorstroommogelijkheden zijn. Deelnemers uit voorgaande jaren gingen na hun tijd bij Factory door als autonoom theatermaker of kunstenaar, begonnen aan een opleiding aan een theaterschool of ontwikkelden zich verder in andere kunstdisciplines.