Factory

Factory

Likeminds’ Factory is een ontwikkelingstraject voor jonge theatermakers tussen de 17 en 25 jaar.

What the factory

Factory
Wil jij leren theater maken en je artistieke visie ontwikkelen, dan is Likeminds’ Factory dé plek voor jou. Je kunt er als toekomstig maker je eerste stappen zetten en jouw kunstenaarschap verder ontwikkelen. Bij Factory krijg je een jaar lang coaching in de verschillende onderdelen van theater maken, volg je workshops van professionals en werk je aan je eigen performances die je gaat spelen voor publiek.

Voor wie
Factory is er voor álle jongeren die willen maken en willen performen, in alle mogelijke disciplines of subculturen. Of dit nu muziek, dans, film, spoken word, performance arts, klassiek theater of een hybride cross-over is. Centraal staat het ontplooien van jouw makers-skills.

De groep en het traject
Factory bestaat ieder jaar uit ongeveer 8 geselecteerde deelnemers. Het traject duurt van september tot en met juni. Op donderdagavonden en zondagen volg je met de groep workshops van verschillende professionals. Zo werden de lessen in 2021/2022 door o.a. Eva Line de Boer, Maxi Hill en collectief La Isla Bonita gegeven. Door het jaar heen werk je aan verschillende voorstellingen waaronder een soloperformance.

Talentontwikkeling
Er is bij Likeminds en Factory veel aandacht voor het individu en er wordt altijd per persoon gekeken naar wat de beste vervolgstappen zijn. Dit is voor iedere maker anders. Er is niet één juist pad om te bewandelen. Aan het eind van het jaar wordt daarom met elke deelnemer geëvalueerd en gekeken naar wat de beste doorstroommogelijkheden zijn. Deelnemers uit voorgaande jaren gingen na hun tijd bij Factory door als autonoom theatermaker of kunstenaar, begonnen aan een opleiding aan een theaterschool of ontwikkelden zich verder in andere kunstdisciplines.

Vragen & aanmelding
Aanmelden doe je door een e-mail te sturen naar Esmée Ronde, de coördinator van Factory, via factory@likeminds.nl. Vertel in je aanmeldingsmailtje iets over jezelf, je ervaring en je motivatie om deel te nemen aan Factory.
Voor meer info kan je ook terecht bij Esmée Ronde via factory@likeminds.nl.
De deadline voor de aanmelding is 15 juni. Audities zijn 2 en 3 juli in ons pand aan het Gedempt Hamerkanaal in Amsterdam Noord.

En tot slot: bij Factory is iedereen welkom en meedoen aan het traject is kosteloos.

Benieuwd naar de eerdere groepen, voorstellingen en presentaties? Klik hier voor de overzichtspagina van de Factory.

Coördinator Esmée Ronde met de Factory 2020/2021

DECAMERONE
’De-come-again-please?’ In de Middeleeuwen schreef Giovanni Boccaccio honderd verhalen naar aanleiding van tien thema’s onder de titel Decamerone.

Het Decamerone project van Likeminds is een traject voor makers en schrijvers van morgen. Tijdens het project gaan we met een groep van jonge makers, schrijvers en denkers op zoek naar verhalen waarvan jij vindt dat die verteld moeten worden. We willen het daarbij niet over onszelf hebben maar over de ander. Van welke persoon of van welke situatie wil jij alles weten?

In 8 bijeenkomsten werken we onder professionele begeleiding een idee uit tot een zelfgeschreven creatieve tekst op basis van journalistiek onderzoek. We observeren, interviewen en leren het zo te verwoorden dat het voor de lezer of de toehoorder tot leven komt. Om zelf beter te worden kijken we de kunst ook af van andere interviewers, theatermakers, schrijvers en journalisten.

Jouw creatieve tekst (theaterscène, column, liedtekst, proza, poëzie, etc: welke vorm bij jouw tekst past) ga je ensceneren en presenteer je live aan publiek ter afsluiting van het traject.

Al je vragen rondom Decamerone kun je sturen naar: factory@likeminds.nl