Meld je nu aan voor de Factory 2021/2022

Meld je nu aan voor de Factory 2021/2022

*De aanmelding voor 2021/2022 is gesloten*

Likeminds’ Factory is een talentontwikkelingstraject tot autonoom (theater)maker voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar.

De Factory
Wil jij je eigen verhaal vertellen en niet alleen uitvoerder zijn in het verhaal van een ander? Dan is Likeminds’ Factory dé plek voor jou. Je kunt er als toekomstig maker je eerste stappen zetten en jouw kunstenaarschap verder ontwikkelen. Bij de Factory krijg je een jaar lang begeleiding in de verschillende onderdelen van theatermaken, volg je workshops van professionals en werk je aan je eigen performances die je gaat spelen voor publiek. Je leert door te doen.

Voor wie
De Factory is er voor álle jongeren die willen maken en willen performen, uit alle disciplines en subculturen. Of dit nu muziek, dans, film, spoken word, performance arts, klassiek theater of een hybride cross-over is. Centraal staat het ontplooien van jouw makerstalent, in welke richting dan ook.

De groep en het traject
De Factory bestaat ieder jaar uit ongeveer 8 geselecteerde deelnemers en het traject duurt van september tot en met juni. Op donderdagavonden en zondagen volg je met de groep workshops van verschillende professionals. De lessen in 2021/2022 zullen door o.a. Eva Line de Boer, Maxi Hill en collectief La Isla Bonita gegeven worden. Door het jaar heen werk je aan verschillende voorstellingen waaronder een soloperformance.

Talentontwikkeling
Er is bij Likeminds en de Factory veel aandacht voor het individu en er wordt altijd per persoon gekeken naar wat de beste vervolgstappen zijn. Dit is voor iedere maker anders en er is niet één juist pad om te bewandelen. Aan het eind van het jaar wordt daarom met elke deelnemer geëvalueerd en gekeken naar wat de beste doorstroommogelijkheden zijn. Deelnemers uit voorgaande jaren gingen na hun tijd bij de Factory door als autonoom theatermaker of kunstenaar, begonnen aan een opleiding aan een theaterschool of ontwikkelden zich verder in andere kunstdisciplines.

Aanmelding
*De aanmelding voor 2021/2022 is gesloten*

Aanmelden voor de selectie van de Factory 2021/2022 kan door een mailtje te sturen aan Esmée Ronde, de coördinator van de Factory, via Factory@likeminds.nl. Ook voor vragen kan je bij Esmée terecht. De deadline voor de aanmelding is 31 mei 2021. Vertel in je aanmeldingsmailtje alvast wat over jezelf, wat je al aan ervaring hebt en vooral ook waarom je deel zou willen nemen aan de Factory.

En tot slot: bij de Factory is iedereen welkom en meedoen aan het traject is kosteloos.

Benieuwd naar de eerdere groepen, voorstellingen en presentaties? Klik hier voor de overzichtspagina van de Factory.

Ervaringen

Oud-deelnemer Thyra Jansen vertelt over de Factory: