Just & Emma

Just & Emma

Just en Emma maken samen werk over de dingen waar je ’s nachts (of overdag) wakker van ligt. Ze proberen iets te maken over veel te grote vragen en die dan concreet maken, waar je dan weer even om kan lachen of even om mag huilen en je je dan getroost voelt door de gedachte dat we hier allemaal inzitten. Allemaal op deze aarde. En dat je niet alleen bent.

Just van Bommel (hij/zij/hen) en Emma van den Elshout (zij/haar) ontmoetten elkaar aan de Toneelacademie Maastricht in de richting performance en regie. Eerder maakten ze samen Het Showtje, dat werd geselecteerd voor Het Debuut ‘22 (van Via Rudolphi). In 2023 maakte ze samen Het Spektakeltje bij Frascati Producties.

Just van Bommel maakte bij Frascati Producties de voorstelling A divine aversion to DYING met Diane Mahín in het kader van Beginnings 2022. Ook maakte Just voor Boslab Theaterfestival de voorstellingen DREAM BABY SCREAM (2023) en THE MIDNIGHT SPECIAL (2022), samen met Lieke van der Vegt en Laila Claessen.

Emma van den Elshout maakte in 2022 een voorstelling voor de Winterkaravaan met Noah Janssen en bij Feikeshuis Staging Rooms: The Bedroom. Daarnaast werkte ze als regieassistent voor o.a. Mart van Berckel en Liliane Brakema en is ze medeoprichter en artistiek coördinator van ENTER FESTIVAL – een landelijk theater afstudeerfestival.

werken aan

Het Circusje

Just
en Emma werken in seizoen 2023/2024 voor het eerst bij Likeminds. In februari waren ze twee weken in residentie bij ons in de studio om onderzoek te doen voor deze voorstelling.

In de zomer van 2024 staan ze op de Parade Den Haag/Amsterdam en Festival Boulevard in Den Bosch. In dit eenpersoonscircus-spektakel werken ze samen met Nine van Weert (kostuum) en Jonathan Bonny (muziek). Een voorstelling over je helemaal niets voelen – totdat je gezien wordt.

Voor meer informatie over de voorstelling, klik hier.