Yousef Gnaoui

De makers

Yousef Gnaoui

Ik wil onderzoeken hoe ik los kan komen van dichtgetimmerde definities, zowel in vorm als in inhoud. Genre, identiteit, afkomst, schoonheid, religie, vorm. Niet alles hoeft geaccepteerd te worden “omdat het nou eenmaal zo is”, ik geloof dat bijna alles kneedbaar en rekbaar is en ik wil de ruimte opzoeken om daar vorm voor te ontwikkelen.

Werkt aan

Fruit

Ik wil een verse van 36 maten rappen over mijn zoontje van bijna 4 over gesamplede socialmedia posts van drillrappers. Ik wil een keyboardspeler de harmonie op laten zoeken in een haatspeech, ik wil kreten van demonstranten gebruiken als drumsounds. Ik wil alle dingen die ik consumeer op twitter, instagram en youtube die mijn gemoedstoestand dagelijks positief en negatief beïnvloeden direct kunnen gebruiken als sourcemateriaal om ze zo naar mijn hand te zetten. Ik wil antwoord geven, ik wil tegen alle posts die mij niet horen terug kunnen praten.

Over

Muziek blijft de kern van alles wat ik doe maar niet de enige manier waarop ik me uit. Ik vind het belangrijk om me niet te beperken tot vastliggende vormen. Ik denk dat het mijn taak is als maker om continu na te blijven denken over hoe ik dingen kan vertellen op nieuwe manieren. 

Fotografie en video door Milan van Dril