Frank Noorland nieuwe artistiek leider Likeminds

Frank Noorland nieuwe artistiek leider Likeminds

Per 1 februari 2023 wordt Frank Noorland de nieuwe artistiek leider van Stichting Likeminds. Bij het Amsterdamse productie- en talentontwikkelings-huis gaat hij samenwerken met zakelijk leider Sanne Boersma en algemeen directeur Jarrod Francisco.

Frank Noorland werkte eerder onder andere bij de VSCD, Mime Groep Amsterdam en Theater Frascati, waar hij in 2003 de allereerste Likeminds voorstelling zag. Van 2005 tot 2020 werkte hij bij Theater Bellevue. Eerst als programmeur, daarna ook als artistiek producent van de lunchvoorstellingen. In die hoedanigheid begeleidde hij vele jonge tekstschrijvers en theatermakers bij het realiseren van hun voorstellingen. Daarna maakte hij de overstap naar het Rotterdamse Theater Walhalla als programmeur en artistiek producent.

“Ik zet me liefde en kracht in voor een stevige verankering van de toekomstige talenten van Likeminds in het Amsterdamse, Nederlandse en internationale theatercircuit. De verscheidenheid van de Likeminds makers, het ruime palet waarop ze werken; in vorm, taal, muzikaliteit en beweging trekt me aan. Brutaal, communicatief maar soms ook experimenteel en abstract, altijd vol urgentie en zeggingskracht. Ik ga af op authentieke verhalen en nog niet gehoorde of onderzochte stemmen en makers die vorm en inhoud onderzoeken en vernieuwen. Ik zet me graag in om deze jonge makers te koppelen aan geschikte en uitdagende partners. En er zorg voor dragen dat de makers zelfstandig maar met ondersteuning van de best mogelijke artistieke begeleiders werken aan hun onderzoek en voorstellingen. De mogelijkheden die een eigen theaterzaal in Amsterdam Noord biedt wil ik graag benutten om het publiek van Amsterdam (Noord) een ingang te geven tot het actuele theater waar we voor staan.”