Vanaf 13 maart: Get out of your living room, in your living room

Vanaf 13 maart: Get out of your living room, in your living room

delen op

Theatercollectief Nineties Productions lanceert Nineties Lab in coproductie met Feikes Huis, Over het IJ en Likeminds. In dit publieksgerichte laboratorium wordt online theater als nieuwe locatie onderzocht. Op zoek naar de potentie van het digitale hier en nu, heeft Nineties acht makers geselecteerd die een week lang werken vanuit een green screen studio op de NDSM werf. Binnen dit lab is er geen sprake van het uitzenden van een (live)registratie, maar een daadwerkelijke onderdompeling in de wereld die gecreëerd wordt in jouw woonkamer: een live geconstrueerde theatrale virtuele clubavond, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. 8 weken lang elke zaterdagavond, vanaf 13 maart.

Klik hier voor alle info en tickets

PROGRAMMA & DE MAKERS

Dinsdag.org – The Memeing of Life: 13 maart 20.30
Jeff en Bas of Bas en Jeff vormen samen DINSDAG.ORG die zich theatraal inzet voor zinnige onzin in de samenleving. Zij zoeken naar betekenis in een gedigitaliseerde wereld. Ze presenteren een getheatraliseerde struiklezing van 30 jaar internetgeschiedenis, een streaming of life. Deze Life Stream kan extreem lijken, totdat je realiseert dat je misschien ooit wel eens tien webpagina’s tegelijk hebt geopend.

SILVERBONES – Places to Land: 20 maart 20.30
De Amsterdamse band SILVERBONES nodigt je uit in hun hypnotiserende geluidswereld om samen op zoek te gaan naar plekken waar je kunt landen. In dit digitale concert ontstaan mythische sprookjes, en kom je in aanraking met instabiele luchtspiegelingen en droomlandschappen.

Ariah Lesters – DE-MAKE-OFF-YOUTUBER-MAKE-UP-TUTORIAL-INTERVIEW-KOMEDIE- DEKOLONISATIE- GESCHIEDENIS-KLASSE- POP-MUZIEK-VIDEO-SHOW: 27 maart 20.30
Ariah Lester is een multidisciplinaire kunstenaar die werkt op het gebied van beeldende kunst, grafisch ontwerp, elektronische popmuziek en op tekst gebaseerd theater, door de lens van beweging en dans.

Babylon – SCHIMMEL (Fungus): 3 april 20.30
Theatergroep Babylon wil de vierde wand van de camera doorbreken, recht in iedereens woonkamer. De tekst Schimmel (Fungus), speciaal geschreven voor online theater door Niels Kuiters, is een onderzoek naar framing. Alles wat het publiek ziet op hun scherm, is een reconstructie en daardoor een manipulatie.

Jo Kroese & Tom Oliver Jacobson – Darkroom: 10 april 20.30
Datawetenschapper en muzikant Jo Kroese en theatermaker Tom Oliver plaatsen deelnemers in een digitale ruimte waarin ze navigeren en waarin intieme ervaringen worden gedeeld zonder elkaar te zien. Gedreven door geluid en collectieve verbeelding, neemt darkroom je mee van je huis naar een tijdelijke andere wereld.

Thais Di Marco – #FUCKTHEARTMARKET: 10 april
Met haar instagramprofiel @t.e.r.r.a.k.o.t.a inspireert Thais Di Marco jonge artiesten over de hele wereld. Deze influencer neemt je mee naar de hedendaagse kunstwereld, racisme en vrouwenhaat in de kunstwereld. Of zoals ze zelf zegt: “Ik hou van hedendaagse kunst, hoewel; ik heb het nog nooit eerder gedaan!”

Diederik Kreike – A queer.obj: 17 april 20.30
De digitale wereld kan voor de een voelen als een commerciële, gevaarlijke plek en voor de ander als een biotoop waar ze connectie en gemeenschap voelen. Samen met performancekunstenaar Diederik Kreike beland je in een webcamsessie waarin algoritmen onze digitale ruimte en digitale zelf mogen verstoren. In welke andere formats, texturen of data kunnen we onze queer minds weergeven?

Hotel Modern – Private Domain: 24 april 20.30
Theatergezelschap Hotel Modern versmelt muziek, performance, poppenspel en film in beeldende live- animatievoorstellingen. In Private Domain verkennen actrices Pauline Kalker en Arlène Hoornweg en beeldend kunstenaar Heleen Wiemer de intimiteit die kan ontstaan in het communiceren via webcams.

Lucinda Wessels & Melisa Diktas – The Lucid Express: 1 mei 20.30
Danseres en DJ Lucinda Wessels (Hows of Norms) presenteert een muzikale reis van chaos naar stilte. Ze neemt je mee naar het constante verkeer in je hoofd. Je geeft de performers een gedachte of gevoel die zij via hun eigen interpretatie zullen teruggeven.

GASTOPTREDENS
Laura van Dolron

Drie van de acht weken maakt theatermaker Laura van Dolron deel uit van het Lab als actieschrijver: live reflecterend op wat er plaatsvindt bij de optredens, achter de schermen, in de wereld en in de ruimte die we proberen te overbruggen tussen ons hart en de mensen die thuis kijken.

Marta Wormer en Fatima Ferrari – Dance Dictatorship
Twee van de acht weken presenteert DJ-duo Marta Wormer en Fatima Ferrari Dance Dictatorship: een collectieve fysieke ervaring via een virtuele en performatieve dj-set met bijbehorende audiovisuele stimulans. Life-mixed elektronische muziek, life-voice en audiovisuals worden versmolten om zo de luisteraars een lichamelijke ervaring te geven in een virtuele ruimte.