A garden of heavenly delights

A garden of heavenly delights

Ik ben jullie drippin’
soppin’ dick peasant serving motherfocking dyke
Welkom in a garden of heavenly delights
waar jullie op zoek gaan naar jezelf
naar je eigen binariteit
je eigen verdomde grenzen

Een afgebrande kathedraal met een demon op de troon die worsten grilt. Een lege kapitalistische stad waar niemand je meer aan kijkt. We zijn in 2069, waar het dunne laagje beschaving van de wereld is weggevallen. Iedereen die anders is wordt verbannen, uitgesloten en gebrandmerkt. Vandaag ga je op reis om de realiteit te bevechten. Durf jij tegen de massa in te gaan en te ontsnappen aan de wereld die veroordeelt? Treed binnen in de goddelijke wereld die voorbij begrenzing verscholen ligt.

Onder de angstwekkende beelden, die theatermaker Luit Bakker met virtueel kunstenaar Pleun Gremmen creëert, zit een diep verborgen werkelijkheid van haat en intolerantie tegen alles dat queer is. Samen met regisseur Lotte Bos zoeken zij naar een uitvergroting van de wereld waarin we leven. Luit neemt ons mee naar drie verschillende werelden die fysiek en digitaal gecreëerd zijn. Voortgestuwd door diepe beats reis je langs duistere werelden en oneindige mogelijkheden. Zo ga je op zoek naar wat de toekomst dan wel moet zijn.

Do you feel at home in your own reality?
What about the one you are moving towards?

“In de westerse samenleving denken we vaak in termen van schaarste, een principe dat niet alleen het economische bestel domineert, maar dat ook doordringt tot een sociale structuur waarin te vaak gedacht wordt in termen van ‘de norm’ en dat wat daarvan afwijkt. Laten we deze schaarste-doctrine in ruilen voor een systeem dat uitgaat van overvloed, op basis van overvloed is diversiteit geen uitdaging maar een uitgangspunt om gelijkwaardig ruimte te scheppen voor iedereen en zo de weelde te omarmen die er is.”
– Simon(e) van Saarloos

Over Luit Bakker

Luit Bakker (1991) studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie Maastricht in de richting Theatraal Performen. Ze is onderdeel van het collectief La Isla Bonita waarmee ze onder andere de succesvolle theatervoorstelling La Isla Bonita (2015) maakte. Bij Likeminds maakte ze eerder de solo’s 06-82087445 (2018) en MINDGASM (2019) onder eindregie van Lotte Bos.

Lees hier meer over Luit

Speeldata

8 t/m 17 juli 2022
Over het IJ Festival, Amsterdam Noord

Credits

Concept en spel Luit Bakker
Eindregie Lotte Bos
Virtuele werelden Pleun Gremmen en Noémi Biró
Muziek Tjalling Schrik
Dramaturgie Liet Lenshoek
Techniek Casper Vriens, Jaromir Mulders
Technisch advies Keez Duyvis

REACTIES VAN DE PERS

‘Door de knappe montage van eindregisseur Lotte Bos en Bakkers sterke theaterpersoonlijkheid biedt A garden of heavenly delights uitdagend vermaak én heling, waardoor je welhaast zou willen toetreden tot deze regenboogkerk.’
Ela Çolak, Volkskrant

A Garden of Heavenly Delights is beeldend performancetheater van hoge klasse, ontzettend geëmancipeerd. Haar voorstelling zet aan tot nadenken, én ontroert. …… Ja. Meer van deze vrouw, alsjeblieft.’
Gina Miroula, Theaterkrant