FOMO

FOMO

Een Millennial-performance over een F*cking eenzame chick met een lange selfiestick...

Hoe is het om een Millennial te zijn als je bent opgegroeid met Internet, selfies, studievertraging, altijd bereikbaar zijn, kansen, Japan, nog meer op het internet, Tinder, faalangst, Asmr, burn-out, Photoshop, kut- toeristen, keuzestress, angststoornissen, andere werkelijkheid, etc..?

De wereld raast aan je voorbij en als je even niet goed oplet dan heb je het al gemist. Jonge mensen ervaren steeds meer druk van buitenaf, ze worden steeds eenzamer en de steden worden steeds drukker.

We leven in onze eigen simulaties, grenzen lijken te verschuiven. Wat is nog realiteit?
Sara neemt je mee naar een virtuele plek waar je kunt verdwijnen.
Want waar je kunt verdwijnen kun je ook pas echt jezelf zijn, toch?
Wat wil jij worden in een volgend leven?

3Package Deal

Al ruim 10 jaar stimuleert het AFK jonge internationale kunstenaars. Met de 3Package Deal faciliteren we een ontwikkelbudget, betaalbare woon- en/ of werkruimte en een netwerk voor toptalenten uit de hele wereld. Een programma dat past bij een internationale stad als Amsterdam, met haar 192 nationaliteiten.

Het AFK stelt samen met Bureau Broedplaatsen per kunstdiscipline coalities samen van gerenommeerde kunstinstellingen uit Amsterdam. Deze instellingen selecteren en begeleiden de toptalenten gedurende één jaar. Het is niet mogelijk jezelf aan te melden. In september start elk jaar een nieuwe lichting. De talenten ontvangen vanuit het AFK een budget van € 25.000 om aan hun portfolio te werken.

Als afsluiting van het jaar geven de kunstenaars, tijdens het International Art Talent Festival, een eindpresentatie die hun ontwikkeling laat zien aan alle Amsterdammers. Iedereen is welkom om naar het gratis festival te komen en te kijken naar de optredens, exposities en presentaties van de jonge makers.

Sara van Nes behoort tot de lichting 2019 met oa: Max Pickkers en Valentina Tóth

over de maker

Sara van Nes (Nederland, 1990) is een autodidacte theatermaker uit Amsterdam. In 2018 maakte Van Nes deel uit van ‘de Montignards’, een groep van zes jonge  getalenteerde aankomende theatermakers bij theater Monty in Antwerpen. Het theatervak leerde zij onder andere bij Likeminds, Jongerentheater 020 en Solid Ground Movement. Tijdens de Parade 2016 en 2017 ontwikkelde Van Nes voor Eddie’s Kammerspiele twee korte voorstellingen: ‘Mammenik’ en ‘De Elektrowinkel’.

Van Nes werkt met technieken en bronnen die ver rijken buiten het kader van het podium. Zo zijn muziek maar ook beeldende kunst grote inspiratiebronnen die haar filosofische ideeën voeden en haar nieuwe inzichten geven. Ze werkt steeds meer naar interdisciplinair en multidisciplinair theater toe. Ze maakt totaaltheater waar ze haar kwaliteiten als fysieke speler en haar liefde voor technologie combineert en daar vervolgens haar ‘Saar-super-sausje’ overheen giet.

Credits

Concept, tekst, spel Sara van Nes
Geluid Daniel Zuur
Scenefotografie Casper Koster
Productie Likeminds, Theater Bellevue en Theater de Meervaart

Dit project wordt gefaciliteerd door de 3PackageDeal van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De ondersteunende partijen zijn Stichting Likeminds, Theater Bellevue en Theater de Meervaart