GA weg, maar blijf

GA weg, maar blijf

GA WEG, MAAR BLIJF

Gerson Main trekt de stoute schoenen (en bontmuts) aan en zal De Parade een maatschappelijke spiegel voorhouden.

★★★★ – THEATERKRANT

Eindelijk aangekomen in het paradijs, of toch niet?

Welkom in Suriname. Na een lange, vermoeiende en emotionele reis bent u eindelijk aangekomen in het paradijs. Daar heb ik vervolgens niet per se op u zitten wachten. Of stiekem ook wel een beetje. Ga weg, maar blijf.

Ik zal de confrontatie met u aan gaan. Ik zal u bezingen. Ik dicht u toe. Daarna kunnen we ons afvragen of we elkaar eventueel zouden kunnen beminnen. Hier, of op welke plek we dan ook zouden willen zijn.

Spel / concept Gerson Main
Muziek Marvin Schoobaar
Eindregie Hesdy Lonwijk

GA WEG, MAAR BLIJF! staat op De Parade 2017

Rotterdam 28 juni t/m 2 juli
Utrecht 2 t/m 6 augustus
Amsterdam 11 t/m 15 augustus

Wat als de dijken breken en de 5 miljoen mensen die nu onder zeeniveau leven moeten vluchten voor een nieuwe watersnoodramp? Wat als de stroopwafels op zijn, of er een oorlog met België uitbreekt? Gerson draait de rollen om en wil het publiek verwelkomen als vluchtelingen in Suriname. Hij zal ze vriendelijk verwelkomen en bezingen.

Hoe verhoudt ‘de Nederlander’ zich tot ‘de Vluchteling’? En wat doe je op het moment dat je zelf gedwongen wordt te vluchten naar een voormalige kolonie van Nederland?

Gerson Main (1986) werd in één klap bekend als kandidaat van ‘De Beste Singer-songwriter van Nederland’, daarna begon hij actief met zijn solo carrière. Hij bracht meerdere singles en clips uit. In 2016 kwam het album en club-tour ‘De Slechtste Singer-songwriter van Nederland’. Daarmee tourde hij door heel Nederland en speelde op festivals als Noorderslag, Lowlands, Solar en Reggae Geel.

Gerson Main  Foto: Casper Koster