Great Apes Of The West Coast

Great Apes Of The West Coast

‘In Afrika wist ik wat de kleur van mijn huid was, maar nooit wist ik wat het betekende, tot ik naar Nederland kwam.’

In een poging om ‘een liefdesbrief aan haar volk’ te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken, wordt Great Apes of the West Coasteen visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die het verhaal van de West-Afrikaanse cultuur vertelt door de stem van een West-Afrikaanse vrouw. Het is een verhaal van herbeginnen, herontdekken en herinneren. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om zichaan te sluiten bij en getuige te zijn van Princess’ reis naar een nieuw bewustzijn,dat groeide op de voor haar meest heilige plek: het podium. De podiumtaal van Princess werd dag na dag gekneed door de ontdekking van zowel de westerse als de West-Afrikaanse kunstvormen, door hun verschillen, gelijkenissen en unieke combinaties. Met het creëren van een eigen artistieke taal ontdekte ze de wereld waarin zij leeft.

Foto: Michiel Devijver

Over Princess

Princess Isatu Hassan Bangura (25) studeerde als performancekunstenaar af aan de Toneelacademie Maastricht. In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief & Beauty, een aangrijpend toneelstuk van artistiek leider Milo Rau. Nu is voor haar het moment aangebroken om haar eigen verhaal te vertellen: de reis van Sierra Leone naar Nederland.

“Ik ben als maker en performer iemand die graag grenzen opzoekt en uitdaagt. Ik zoek graag dat wat er nog niet is en dat wat niet te begrijpen valt. Theater gaat voor mij over ‘beleven’, een eerlijke ervaring, tussen mezelf en het publiek. Theater daagt mijn gedachten, mijn geest en mijn perceptie van de wereld uit. Het dwingt me om verder te kijken dan het zwart-wit-narratief en de grijze gebieden van het leven zelf te vinden.”

Speeltijden

donderdag 12 januari 2023 – 20:00 – NTGent Arca – WACHTLIJST
vrijdag 13 januari 2023 – 20:00 – NTGent Arca – TICKETS
zaterdag 14 januari 2023 – 20:00 – NTGent Arca – TICKETS
donderdag 9 februari 2023 – 20:00 – NTGent Arca – TICKETS
donderdag 16 februari 2023 – 18:30 – NTGent Arca – TICKETS
vrijdag 17 februari 2023 – 20:00 – NTGent Arca – TICKETS

Informatie

Gesproken taal Nederlands
Boventiteling Engels
Première januari 2023
NTGent
Sint Baafsplein 17
B-9000 Gent
www.ntgent.be

Credits

Concept, regie & spel Princess Isatu Hassan Bangura
Dramaturgie Giacomo Bisordi
Muziekontwerp Edes Vander Pajazetowic
Productieleiding Greet Prové
Regieassistent Liesbeth Standaert
Productie NTGent
Coproductie Via Zuid, Fashionclash, Likeminds

TICKETS