Meisjes en Messen

Meisjes en Messen

De slechterik kennen we allemaal, maar over slechterinnen horen we minder. Het wordt met de paplepel ingegoten dat we bang moeten zijn voor mannen, maar niemand is bang voor vrouwen. Zijn vrouwen tot minder gewelddadige acties in staat of willen we niet zien hoe agressief zij ook kunnen zijn? In een duister komische carrousel zoekt Jantien Fick naar hoe we spreken over vrouwelijk gevaar en wat dit betekent voor onze beeldvorming en benadering van vrouwen. Met Meisjes en Messen toont Jantien haar kijk op geweld en haar geweldsfantasieën. Welke rol speelt haar lichaam daarbij en hoe kijken wij daarnaar?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solovoorstelling over vrouwelijk daderschap. In een dialoog tussen muziek, lichaam en tekst belichaamt Jantien de samenkomst van actualiteit, geschiedenis en persoonlijke verhalen. Een speelse, zwart-komische performance over de afschuwwekkende maar ook fascinerende agressieve daden van vrouwen uit heden en verleden.

Meisjes en Messen is een coproductie met Werkplaats Walhalla.

Foto: Bas de Brouwer

Over Jantien Fick

Jantien (1992) is danser, performer en theatermaker.
Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het en haar eigen lichaam waarbij ze een probeert een fysieke ervaring op te roepen bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, beeldende kunst, performance en comedy.

credits

Concept & spel Jantien Fick
Regie Silke van Kamp
Dramaturgie Babette Kalker
Tekstbijdrage Iona Daniel
Coaching Liet Lenshoek
Decorontwerp Django Walon
Muziek Timon Persoon
Foto Bas de Brouwer