Roland Hayes: The Greatest Opera Singer Who Never Appeared in an Opera

Roland Hayes: The Greatest Opera Singer Who Never Appeared in an Opera

“Hoe durft deze n**** onze concertzalen te besmeuren?”

“Waarom zingt hij niet gewoon jazz?”

(Krantenkoppen uit Duitsland, 1924)

Roland Hayes kondigt in 1924 aan naar Berlijn te reizen om Schubert en Mozart te zingen. Geboren als kleinkind van tot slaaf gemaakten in de Verenigde Staten, waar het verboden is om klassieke muziek te onderwijzen aan zwarte mensen, heeft hij jarenlang in het geheim aan zijn zangtechniek gewerkt. Hij zal een wereldster worden, maar wel een in een wereld die nog steeds hopeloos gesegregeerd is.

Roland Hayes: The Greatest Opera Singer Who Never Appeared in an Opera is een muzikale vertelling waarin acteur en theatermaker Amro Kasr je meeneemt naar een tijd van sociale en muzikale revolutie.

Speeldata en info

5 t/m 8 augustus 2021
Theaterfestival Boulevard, Den Bosch

Geweest
29 en 30 juni 2021, Theater Bellevue 
17:00 + 18:30

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de landelijke manifestatie Theater voor Keti KotiSamen met andere theaters en cultuurplekken in heel Nederland presenteren wij op 30 juni en 1 juli verhalen over het koloniale en slavernijverleden. Verhalen van onrecht en leed, en van trots en verzet. Meer informatie en een compleet overzicht van alle activiteiten vind je op www.theatervoorketikoti.nl.

Credits

Tekst, spel Amro Kasr
Regie Samora Bergtop

In de media

Amro Kasr was te gast bij radioprogramma Met het Oog op Morgen om te vertellen over Roland Hayes en de voorstelling. Bekijk het fragment hieronder: