SISTERS

SISTERS

Drie actrices van verschillende generaties herontdekken de spirituele kennis die zij geërfd hebben. Zij trekken een lijn door de tijd van verre voorouders naar ongeboren achterkleinkinderen.

Ziva is fotografe. Op een nacht vindt ze op de slaapkamer van haar dochter een oud filmrolletje met foto’s, waarvan de oorsprong onduidelijk is. Verschoten kleuren en beelden; een foto van haar voormoeder, foto’s van een pubermeisje dat lijkt op haar tweejarige dochter, maar ook van totale vreemden. Wat verbindt deze vrouwen met elkaar en door wie zijn ze gefotografeerd?

SISTERS is een voorstelling over womanhood, over de connectie van vrouwen wereldwijd, over een eeuw aan vrouwenprotesten en over het opheffen van spirituele blokkades. Een voorstelling waarin tijd fluïde is; een verhaal dat in het heden, verleden en in de toekomst speelt.

Photography by Sharon Jane D

Maker Sheralynn Adriaansz en schrijver Melissa Knollenburg zijn beide derde generatie vrouwen van families met roots in een voormalige kolonie van Nederland. Samen met regisseur Nita Kersten en acteurs Jatou Sumbunu en Bo Bojoh ontwikkelden ze een voorstelling waarbinnen hun eigen ervaringen en verhalen een plek krijgen.

Interview

De voorstelling gaat over intuïtie en de grenzen van herinneringen. Het personage Ziva denkt haar intuïtie eigenlijk totaal kwijt te zijn. Ze heeft weinig herinneringen aan haar voormoeders, ze weet niet hoe ze zich tot het verleden moet verhouden en daardoor ook niet hoe ze zich tot de toekomst moet verhouden. En dan ineens gebeurt er iets dat ze niet kan verklaren. Ze ontmoet twee vrouwen die wel in verbinding staan met de geschiedenis en de toekomst. Het is een magisch realistisch stuk waarin tijd fluïde wordt. Wat geef je door en op wiens schouders sta je? Eigenlijk is dat de vraag.

Lees het hele interview van Theater Bellevue.

De foto hieronder is gemaakt door Liza Kollau.

Over Sheralynn Adriaansz

Sheralynn Adriaansz is theatermaker en performer. Met een vleugje humor kijkt ze in haar voorstellingen kritisch naar maatschappelijke kwesties.

Als autodidacte maker volgde ze trajecten bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde zij zich verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds.

Afgelopen februari en maart stond Sheralynn met haar solovoorstelling BEIGE in Nederlandse theaters. Een voorstelling over de zoektocht van een jonge vrouw naar haar wortels. Sheralynn werd met BEIGE genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs in 2022. 

Speellijst

Woensdag 15 februari – Try-out
Donderdag 16 februari – Try-out
Vrijdag 17 februari – Try-out 
Zaterdag 18 februari – Première
Zondag 19 februari
Woensdag 22 t/m zondag 26 februari
Woensdag 1 t/m zondag 5 maart
Woensdag 8 t/m zondag 12 maart

Locatie: Theater Bellevue
Tickets

Credits

Concept: Sheralynn Adriaansz
Tekst & concept: Melissa Knollenburg
Spel: Sheralynn Adriaansz, Jatou Sumbunu en Bo Bojoh
Eindregie: Nita Kersten
Artistieke begeleiding & dramaturgie: Céline Buren
Tekstbegeleiding: Margriet Dijkema
Muziek: Scott Beekhuizen
Kostuum: Jivika Biervliet
Scenografie: Marjolijn Brouwer
Posterbeeld: Sharon Jane D
Productie: Leonie Baars & Dionne Bakker
Techniek: Babsie van Aalderen, Amber Stallenberg & Natasja Giebels

TICKETS