Unheimlich

Unheimlich

Een performance over de angst voor het onbekende. Van bang zijn voor wat er zich in een bosje verschuilt tot de existentiële angst voor een oneindig groot universum. Door het manipuleren van de locatie met technologische middelen schudt Finn Borath de realiteit op zodat de fantasie het kan overnemen.

Echte horror zit in het verlies van vertrouwen in de realiteit, dat je niet meer zeker weet of wat je net zag wel echt is gebeurd. Dat het niet kan wat je meemaakt. Vanuit een fascinatie voor het donker en de angst die dat donker opwekt onderzoekt Finn Borat waar die angst vandaan komt. Door ingenieuze manipulatie van de locatie verkent hij waar de angst voor het onbekende écht over gaat. De voorstelling is als los ticket te boeken, maar ook als onderdeel van de route van Het Atelier.

Over Finn Borath

Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Performance opleiding in Maastricht. Ik werk graag en veel met technologie, ik probeer bestaande middelen in te zetten op nieuwe manieren, lampen die muziek maken, printers die nadenken en discussiëren. Naast theater maak ik ook video-kunst, ik probeer in zowel mijn theater als video werk te zoeken naar een bepaalde onmogelijkheid, het breken van natuurkundige wetten, mijn eigen regels maken en die proberen te doorbreken.

Speeldata

10 t/m 18 juni – Oerol – Terschelling

9 t/m 17 juli – Over het IJ Festival – NDSM Werf, Amsterdam

Credits

Regie Finn Borath
Concept Finn Borath
Dramaturgische begeleiding Liet Lenshoek
Lichtontwerp Finn Borath
Techniek Cor Langerak
Co-productie: Oerol, Over het IJ Festival, Likeminds
Creatief Producent: Jakop Proyer, Antsje van de Zee
Artistieke leiding Atelier Oerol/Over het IJ: Maurice Bogaert
Met steun van: Fonds Atelier Oerol, Dioraphte
Mede mogelijk gemaakt door: Oerol, Over het IJ Festival, Stichting Likeminds