Joeri Heegstra

De makers 2021

Joeri Heegstra

Theater kan een geweldige motor zijn voor maatschappelijk debat. Het kan een voorzetje tonen van een andere wereld, en een bril geven om onze wereld door te zien. Ik wil theater maken om iets in gang te zetten ná het applaus – in het café, aan de keukentafel, op alle plekken waar gesprekken over de wereld worden gevoerd. 

werkt aan

POWER
Een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop.

We zien de nabije toekomst. De wereld ligt nog steeds op ramkoers met het klimaat. Klimaatprotesten zijn vertrouwde en ongevaarlijke gebeurtenissen geworden.
Er gebeurt te weinig, te langzaam. In POWER zien we hoe één meisje van 18 daar verandering in gaat brengen, by any means necessary. Hij gaat iets doen wat eerst ondenkbaar was, en nu onvermijdelijk: de macht terugpakken.

Te zien op Over het IJ Festival 2021
Jonge Harten STAGE dag 23 april 2022

Lees hier meer over POWER

OVER

Joeri Heegstra is theatermaker en lid van de artistieke kern van theatercollectief Opening Statement. Hij houdt zich bezig met gezellige thema’s als de klimaatcrisis, sociaal-economische klassenstrijd en extreemrechtse radicalisering. Zijn voorstellingen proberen met minimale, scherpe en toegankelijke middelen een grote impact te maken.

Fotografie en video door Milan van Dril