Joeri Heegstra

Joeri Heegstra

Theater kan een geweldige motor zijn voor maatschappelijk debat. Het kan een voorzetje tonen van een andere wereld, en een bril geven om onze wereld door te zien. Ik wil theater maken om iets in gang te zetten ná het applaus – in het café, aan de keukentafel, op alle plekken waar gesprekken over de wereld worden gevoerd. 

Joeri Heegstra is theatermaker en lid van de artistieke kern van theatercollectief Opening Statement. Hij houdt zich bezig met gezellige thema’s als de klimaatcrisis, sociaal-economische klassenstrijd en extreemrechtse radicalisering. Zijn voorstellingen proberen met minimale, scherpe en toegankelijke middelen een grote impact te maken.

Heeft gewerkt aan

POWER: Een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop.
We zien de nabije toekomst. De wereld ligt nog steeds op ramkoers met het klimaat. Klimaatprotesten zijn vertrouwde en ongevaarlijke gebeurtenissen geworden.
Er gebeurt te weinig, te langzaam. In POWER zien we hoe één meisje van 18 daar verandering in gaat brengen, by any means necessary. Hij gaat iets doen wat eerst ondenkbaar was, en nu onvermijdelijk: de macht terugpakken.

Fotografie en video door Milan van Dril

  • Rated stars
  • Rated stars