POWER

POWER

delen op

POWER is een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop.

In POWER van de geëngageerde regisseur Joeri Heegstra zien we de nabije toekomst. Een gedesillusioneerde klimaatactivist neemt de stand op.  De wereld ligt nog  steeds op ramkoers met het klimaat. Protesten zijn vertrouwde en ongevaarlijke  gebeurtenissen geworden. Er gebeurt te weinig en het gebeurt te langzaam. In deze  theatrale monoloog zien we hoe één meisje van achttien daar verandering in gaat  brengen.  Zij gaat doen wat eerst ondenkbaar was, en nu  onvermijdelijk: de macht terugpakken. Koste wat het kost.

“Misschien hadden we toen moeten doorpakken. Niet denken: we staan hier met heel veel mensen en heel veel borden hartstikke mediageniek te wezen, dus dan volgt de verandering wel. Nee. Gewoon, iedereen die aanwezig is, moet van één zo’n asociaal grote auto de banden laten leeglopen, moet één deur van een fast fashion keten dichtlijmen, moet één koelcel van de AH-vleesafdeling onklaar maken. Stel je voor wat we dan hadden bereikt.”

Credits

Concept, regie, tekst Joeri Heegstra
Spel Inez Nuijten
Foto 
Lisa Schamlé
Met dank aan Jaïr Faria

Speeldata

14 t/m 18 juli 2021 op Over het IJ Festival in Amsterdam

Klik hier voor info en tickets 

Over Sheralynn Adriaansz

Joeri Heegstra (1993) heeft Performance gestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als regisseur, acteur en geluidsontwerper. Hij maakt sociaal-maatschappelijk geëngageerde voorstellingen die de grens van theater en activisme onderzoeken en is deel van het collectief Opening Statement.

Inez Nuijten (2002) komt uit Den Haag en doet dit jaar (2021) eindexamen. Ze houdt zich graag bezig met theater (o.a. bij Theaterschool Rabarber) en is zeer actief in de strijd tegen klimaatverandering. Zo is Inez een van de oprichters van Youth for Climate Nederland waar ze momenteel secretaris van de Raad van Advies is en is ze betrokken bij verschillende klimaatacties en -protesten. Met regisseur Joeri Heegstra werkt ze aan de monoloog POWER waarin ze in de zomer van 2021 te zien zal zijn op Over het IJ Festival.