Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon begon op vroege leeftijd met acteren en speelde inmiddels in ruim 50 films en series waaronder grote rollen in Boy7, Captain Nova, Maud & Babs, Hollands Hoop en Baantjer: Het Begin. Hij sloot zich aan bij Theatergroep DNA en studeerde in 2014 af van de Toneelacademie Maastricht. 

Hij speelde bij de theatergezelschappen Het Nationale Toneel, Well Made Productions, Theater Oostpool en Likeminds. Bij Likeminds maakte hij de eigen solo Voor Mijn Kinderen en in België maakte hij de solo Stand Up, in het Vlaams bij Theater Fabuleus.

In 2018 ontving hij zijn eerste Gouden Kalf nominatie voor de film Tom Adelaar en in 2022 zijn tweede voor zijn hoofdrol in de speelfilm FEMI. In 2023 werd hij uitgeroepen tot Nederlands acteertalent in was één van de 10 Europese Shooting Stars op het Berlinale filmfestival in Berlijn. De laatste jaren was hij te zien in hoofdrollen in Bonny & Clyde, De Droom van De Jeugd, Sputum, Black Girl Magic, Piece of My Heart en het Vlaamse Geldwolven. Momenteel speelt hij één van de hoofdrollen in de NPO serie Santos.

Werkt aan

King Cannabis is een voorstelling over zelfrespect van en door Yannick Jozefzoon.

Holy Ganja! Herb will reveal yourself to you.

Fok Babylon. Laat je niks wijsmaken. Terwijl die pakken van negen tot vijf gevangen zitten, loop ik gewoon lekker met me jonko door de buurt. Wees die soevereine guy. Blowen is niet mijn ondergang. Alcohol is pas destructief. Met Jonko vlieg ik hoog. Heb gewoon HBO. Acteerprijzen. Money. Vrouwtje en een pikin. Ik stond erbij en ik keek ernaar. Ik was er, maar was er niet. Het toppunt van leven is je soms niet levend voelen. Rook die affoe, pak die dodemansshot. – Holy Ganja! Herb will reveal yourself to you.

Heeft gewerkt aan

Likeminds Bedankt 2023: Een work-in-progress performance van King Cannabis.

Likeminds Bedankt 2016: Een preview van Voor mijn kinderen.

Voor mijn kinderen: Stel, je ziet heel helder wat er mis gaat in de politiek en de samenleving. Stel, je wilt daar iets van zeggen. Misschien wel iets aan doen. Dan, waar te beginnen? Hoe je te onderscheiden? De mensen om je heen denken precies hetzelfde als jij. En er wordt zoveel geroepen en geschreven, dat de moed je bij voorbaat in de schoenen zinkt.

A seat at the table is een vlijmscherpe theatervoorstelling over het gevoel van liefde en haat voor ons vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. Landgenoten, wees welkom. Maar doe normaal of ga weg. Of koop een kaartje.

Fotografie: Jean van Lingen (boven), Isabelle van Putten (onder)

  • Rated stars
  • Rated stars