Princess Isatu Hassan Bangura te zien bij NTGent met: Great Apes of the West Coast

Princess Isatu Hassan Bangura te zien bij NTGent met: Great Apes of the West Coast

‘In Afrika wist ik wat de kleur van mijn huid was, maar nooit wist ik wat het betekende, tot ik naar Nederland kwam.’

In een poging om ‘een liefdesbrief aan haar volk’ te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken, wordt Great Apes of the West Coast een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die het verhaal van de West-Afrikaanse cultuur vertelt door de stem van een West-Afrikaanse vrouw. Het is een verhaal van herbeginnen, herontdekken en herinneren. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij en getuige te zijn van Princess’ reis naar een nieuw bewustzijn, dat groeide op de voor haar meest heilige plek: het podium. De podiumtaal van Princess werd dag na dag gekneed door de ontdekking van zowel de westerse als de West-Afrikaanse kunstvormen, door hun verschillen, gelijkenissen en unieke combinaties. Met het creëren van een eigen artistieke taal ontdekte ze de wereld waarin zij leeft.

Over Princess
Princess Isatu Hassan Bangura (25) studeerde als performancekunstenaar af aan de Toneelacademie Maastricht. In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief & Beauty, een aangrijpend toneelstuk van artistiek leider Milo Rau. Nu is voor haar het moment aangebroken om haar eigen verhaal te vertellen: de reis van Sierra Leone naar Nederland.

“Ik ben als maker en performer iemand die graag grenzen opzoekt en uitdaagt. Ik zoek graag dat wat er nog niet is en dat wat niet te begrijpen valt. Theater gaat voor mij over ‘beleven’, een eerlijke ervaring, tussen mezelf en het publiek. Theater daagt mijn gedachten, mijn geest en mijn perceptie van de wereld uit. Het dwingt me om verder te kijken dan het zwart-wit-narratief en de grijze gebieden van het leven zelf te vinden.”

Klik hier voor meer informatie en tickets.