Burning Butterfly

Burning Butterfly

Burning Buttefly

Burning Butterfly is een (solo)voorstelling over het nachtelijke leven in stripclub La Luna: een theatrale vertelling gebaseerd op autobiografische verhalen en interviews met ex-collega’s die laveert tussen fictie en documentaire, waarin de schoonheid en lelijkheid van het geromantiseerde doch grillige nachtleven vorm krijgen. Een zoektocht naar identiteit en liefde langs de paden van destructiviteit, verslaving en verlossing. Burning Butterfly werpt een rauwe blik op man-vrouwverhoudingen, seksualiteit en macht.

Burning Butterfly werd gemaakt in het kader van het festival Likeminds bedankt! De Wallen in 2018. De voorstelling was daarna in uitgebreide versie van 50 minuten te zien tijdens Festival Tweeakt in 2019. In de zomer van 2019 was de voorstelling (30 minuten-versie) te zien op Theaterfestival De Parade in Utrecht en Amsterdam, op Theaterfestival Boulevard en op Stadsfestival Zwolle.

speeldata

Festival Tweetakt, 10 April 2019 (50 min. versie)

Klik hier voor meer info

Parade Utrecht, 24 t/m 29 juli 2019 (30 min. versie)

Klik hier voor meer info

Theaterfestival Boulevard, 5 t/m 8 augustus 2019 (30 min. versie)

Klik hier voor meer info

Parade Amsterdam, 21 t/m 25 augustus 2019 (30 min. versie)

Klik hier voor meer info

Stadsfestival Zwolle, 6 augustus 2019 (30 min. versie)

Klik hier voor meer info

Credits

Tekst en spel Annica Muller

Eindregie Casper Vandeputte

Met dank aan Barnaby Savage en Robin Berkelmans

Over Annica Muller

Annica Muller (1991) studeerde in 2015 af aan de acteursopleiding van de toneelschool in Utrecht (HKU). Daarna heeft ze onder meer eigen voorstellingen gemaakt met het collectief Just Another Prophecy. In haar werk staan vaak thema’s als de zoektocht naar zingeving en verlossing centraal en onderzoekt zij de grens tussen fictie en realiteit, en kunst en kitsch. Annica werkte eerder samen met o.a. Marcus Azzini, Stef Lernous, Hannah van Mourik Broekmak, Tino Segnal, Eva Tijken, Birgit Wellink en Mustafa Duygulu.