Zigeunerkind met traan - LIKEMINDS"/>

Zigeunerkind met traan

Zigeunerkind met traan

TICKETS

Let op: voor bezoek aan deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig

“Het is verschrikkelijk.
Dat bloed dat door ons stroomt.
En dat wilde ik haar niet zeggen omdat haar bloed al zo snel kookte.
Ik snapte dat nooit.
Tot las ik over de geschiedenis.
Onze geschiedenis.
En mijn aderen.
Ze leken uit mijn lijf te kloppen.”

Zijn oma groeide op op het woonwagenkamp en sinds kort weet hij dat hij afstamt van de Roma. Toen hij uit de kast kwam, voelde het alsof dat deel van hem op het woonwagenkamp niet mocht bestaan. In zijn zoektocht vraagt Giovanni Brand zich af: als je afstamt van de Roma, mag je je dan ook Roma voelen en noemen, ook al ben je al meer dan tien jaar niet meer op het woonwagenkamp geweest? En klopt het dat je niet welkom bent op dat woonwagenkamp als je uit de kast bent gekomen? En worden Roma op hun beurt door de hele wereld met de nek aangekeken?

In Zigeunerkind met traan opent Giovanni werelden die vaak gesloten blijven. Dit doet hij samen met Chris Comvalius die zijn oma speelt. Samen geven ze een inkijk in de wereld van de woonwagenbewoners en kijken ze via de dromen van oma in de toekomst. Oma heeft een derde oog. Ze ziet, koestert en beschermt haar kleinzoon, hij probeert op zijn beurt oma te beschermen voor het verleden.

Giovanni gaat op een zoektocht naar zijn roots die bol staat van de oordelen en vooroordelen en ervaart de smalle marges van begrip en acceptatie. Hij komt erachter dat oordelen in onze natuur zit, zoals ook het Roma-bloed in hem zit. Je kan het negeren maar het is niet te ontkennen.

Credits

Concept, tekst en spel Giovanni Brand
Spel Cheryl Moenen
Regie Lynn Schutter
Kostuum Nightmare disorder, e.a.
Bouw decor Gino Post
Lichtontwerp Bogi Bakker
Techniek Demi Kortekaas
Foto Sanja Marušić
Met dank aan Chrisje Comvalius, Nettie Westdijk

Speeldata

2021
6 (try-out) + 7 (première) oktober om 20:30
In Likeminds, Gedempt Hamerkanaal 203 in Amsterdam Noord

Klik hier voor tickets

Let op: voor bezoek aan deze voorstelling heb je een coronatoegangsbewijs nodig

2022
Tournee langs verschillende Nederlandse theaters vanaf januari 2022.
Binnenkort wordt de speellijst hier aangevuld.

Over Giovanni Brand

Giovanni Brand is een performer en schrijver, afgestudeerd van de Toneelacademie Maastricht. Hij vertrekt altijd vanuit zijn intiemste gedachten waardoor er in zijn werk altijd een enorme persoonlijk noodzaak zit. Deze persoonlijke noodzaak zet hij tegenover de wereld waarin we nu leven. Op het toneel is hij grenzeloos omdat hij gelooft dat er geen grenzen zouden mogen bestaan, in welke vorm dan ook. De donkerte die in zijn werk schuilgaat staat in contrast met de lichtheid die hij als persoon met zich meebrengt. Zowel op het toneel als in zijn leven.