Dilan Yurdakul

Dilan Yurdakul

Theater is voor mij bij uitstek de plek waar ik thema’s die mij bezighouden een vorm kan geven waardoor ze de kijker, hoe intiem soms ook, troost en een zekere mate van catharsis kunnen bieden. Het kleine vergroten, inzoomen, blootleggen en bevragen, binnen het theater is hier alle ruimte voor.

Dilan Yurdakul (1991) actrice, schrijfster en theatermaakster maakte in samenwerking met Likeminds de solovoorstellingen Door de schaduw heen en Niet gezien, niet gehoord. In februari 2024 gaat haar solovoorstelling Alter in première en komt haar debuutroman Maskerziel uit. Daarnaast komt in 2024 de bioscoopfilm De jacht op Meral Ö uit, gebaseerd op de toeslagenaffaire, Dilan speelt hierin de hoofdrol.

In de Videoland-serie Bonnie & Clyde, waarvan ze tevens de bedenker en medeschrijver was, speelde ze de hoofdrol. Ze speelde voor NTGent in de voorstelling Sneeuw onder regie van Luc Perceval en in Wie is bang van Tom Lanoye. Ook speelde ze jarenlang de rol van Aysen in GTST.

Dilan Yurdakul is vanwege haar achtergrond geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In haar werk onderzoekt ze de menselijke staat en staan familie, patronen, migratie en wording tot Het Vrije Zelf centraal.

werkt aan

Alter

Alter was als work in progress, te zien op het rondreizende theaterfestival De Parade gedurende de zomer van 2022. Dilan werkt toe naar een avondvullende voorstelling over dit onderwerp. Deze voorstelling gaat in februari 2024 in première bij Likeminds Noord en gaat in het najaar van 2024 op tournee.

Klik hier voor meer informatie over Alter.

heeft gewerkt aan

Alter was als work in progress, te zien op het rondreizende theaterfestival De Parade gedurende de zomer van 2022.

Niet gezien, niet gehoord heeft gespeeld in februari en maart 2022 in Theater Walhalla en Podium Likeminds. In najaar 2022 toerde Dilan door het land met de voorstelling Door de schaduw heen.

Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling van Dilan Yurdakul over identiteit en verbinding. In een reis door de schaduwen heen probeert Dilan de gaten op te vullen die haar identiteit bepalen. Een verhaal over hoe je door de schaduwen heen te vechten en jezelf opnieuw uit te vinden.

Lees hier meer over Door de schaduw heen

Fotografie en video door Milan van Dril