Dilan Yurdakul

De makers 2021

Dilan Yurdakul

Waarom ik theater maak verschilt per levensfase. Maar over het algemeen kan ik het volgende zeggen. Het omzetten van dingen die mij bezighouden in mijn leven en zo een inzicht geven in mijn perceptie of waarneming, allereerst voor mijzelf, is iets waar ik niet zonder kan leven. Theater is voor mij bij uitstek de plek waar ik deze verhalen een vorm kan geven waardoor ze de kijker, hoe intiem soms ook, troost en een zekere mate van catharsis kunnen bieden. Het kleine vergroten, inzoomen, blootleggen en bevragen, binnen het begrip theater is hier alle ruimte voor. 

werkt aan

nieuwe voorstelling Hümeyra en tourt in 2021 met de voorstelling Door de schaduw heen.

Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling van Dilan Yurdakul over identiteit en verbinding.

In een reis door de schaduwen heen probeert Dilan de gaten op te vullen die haar identiteit bepalen. Een verhaal over hoe je door de schaduwen heen te vechten en jezelf opnieuw uit te vinden.

Lees hier meer over Door de schaduw heen

OVER

Vanwege mijn achtergrond ben ik geboeid door de wrijving tussen vrijheid en identiteit, tussen autonomie en gemeenschap. In mijn werk onderzoek ik de menselijke staat en reflecteer op eigenzinnige wijze op de wereld om me heen.

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaakster. Naast haar werk voor televisie (o.a GTST) maakt ze in samenwerking met Likeminds onderdeel uit van het Nieuwe Makers Traject van het Fonds Podiumkunsten.

Fotografie en video door Milan van Dril