Finn Borath

Finn Borath

Ik houd van de gezamenlijke ruimte van een theaterzaal en haar conventies. Ik vind theater een fijn medium omdat het de ruimte biedt aan werken die een bepaalde duur hebben, en die duur ervaar je als speler samen met je publiek. Ik houd er ook van dat je de mogelijkheid hebt de fysieke ruimte te manipuleren waardoor het voelt als magie. Mijn werk gaat veelal over grote filosofische onderwerpen, ik zoek in mijn werk naar iets waarvan ik weet dat ik het nooit zal vinden. Mijn kunst moet aan het denken zetten, verbazen en verfrissend zijn.

werkt aan

Horror
Het Atelier Oerol/Over het IJ Festival 2022

Tijdens Het Atelier ontwikkelt Finn met Horror een droomwereld. Fysieke werkelijkheden en natuurverschijnselen worden gemanipuleerd en dingen die niet logisch voelen, lijken toch echt. Horror. Tot nu werkte hij binnen de theaterkaders en in videowerk. Met de natuur als inspiratiebron onderzoekt Finn wat er op locatie al is en hoe je deze omgeving in stand kan houden en kan manipuleren.

te zien tijdens Oerol 10 t/m 19 juni 2022

Hold on

Een man, gevangen in de grijze wereld van het kantoor. Zijn leven gevend aan het invoeren van Excel formulieren die niemand ooit leest en waar niemand iets aan heeft. Hij kan niet meer ontsnappen omdat hij vergeten is dat hij vast zit.  Een beeldende performance gebaseerd op de “bullshit-job”, waar je manager een manager heeft en niemand meer weet waar we het nou eigenlijk voor doen. Meer info vindt je hier

te zien tijdens Likeminds bedankt!
7 t/m 9 april 2022

over

Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de Performance opleiding in Maastricht. Ik werk graag en veel met technologie, ik probeer bestaande middelen in te zetten op nieuwe manieren, lampen die muziek maken, printers die nadenken en discussiëren. Naast theater maak ik ook video-kunst, ik probeer in zowel mijn theater als video werk te zoeken naar een bepaalde onmogelijkheid, het breken van natuurkundige wetten, mijn eigen regels maken en die proberen te doorbreken.

Fotografie en video door Milan van Dril