Sheralynn Adriaansz

De makers

Sheralynn Adriaansz

Theater is voor mij een plek waar ik kan vertellen wat belangrijk is en waar ik onderwerpen kan bespreken die besproken moeten worden. Een plek waar meningen en perspectieven die normaal niet genoeg gehoord worden of niet genoeg in beeld komen, dat die gezien kunnen worden.

Werkt aan

SISTERS

SISTERS is een voorstelling over womanhood, over de connectie van vrouwen wereldwijd, over een eeuw aan vrouwenprotesten en over het opheffen van spirituele blokkades die we van onze moeders en grootmoeders geërfd hebben.

Werkte eerder aan

BEIGE

In de voorstelling BEIGE volg je de zoektocht van een jonge vrouw naar haar wortels.
Wat moet ze haar toekomstige kind meegeven?
Wat weet ze eigenlijk van haar afkomst en geschiedenis?
Waarom kent ze de betekenis van de Surinaamse kralen niet?
En wat betekent die steen in de badkamer van haar oma?
Ze raakt verstrikt in de verwachtingen, druk en teleurstellingen, droomt zich een wereld weg van deze druk, tot uiteindelijk alles samenvalt.

BEIGE was in 2022 te zien in verschillende theaters door Nederland (de eerder geplande tour is verplaatst van 2021 naar 2022). Sheralynn Adriaansz was met de voorstelling BEIGE genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs in 2022.

Lees hier meer over BEIGE

OVER

Ik ben een autodidact theatermaker die trajecten heeft gevolgd bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde ik me verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds.

Mijn voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ik met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet ik (een deel) van persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

Fotografie en video door Milan van Dril