Sheralynn Adriaansz

De makers

Sheralynn Adriaansz

Theater is voor mij een plek waar ik kan vertellen wat belangrijk is en waar ik onderwerpen kan bespreken die besproken moeten worden. Een plek waar meningen en perspectieven die normaal niet genoeg gehoord worden of niet genoeg in beeld komen, dat die gezien kunnen worden.

Werkt aan

SISTERS

Drie actrices van verschillende generaties herontdekken de spirituele kennis die zij geërfd hebben. Zij trekken een lijn door de tijd van verre voorouders naar ongeboren achterkleinkinderen.

Ziva is fotografe. Op een nacht vindt ze op de slaapkamer van haar dochter een oud filmrolletje met foto’s, waarvan de oorsprong onduidelijk is. Verschoten kleuren en beelden; een foto van haar voormoeder, foto’s van een pubermeisje dat lijkt op haar tweejarige dochter, maar ook van totale vreemden. Wat verbindt deze vrouwen met elkaar en door wie zijn ze gefotografeerd?

SISTERS is een voorstelling over womanhood, over de connectie van vrouwen wereldwijd, over een eeuw aan vrouwenprotesten en over het opheffen van spirituele blokkades. Een voorstelling waarin tijd fluïde is; een verhaal dat in het heden, verleden en in de toekomst speelt.

Speellijst:
Woensdag 15 februari – Try-out
Donderdag 16 februari – Try-out
Vrijdag 17 februari – Try-out 
Zaterdag 18 februari – Première
Zondag 19 februari 
Woensdag 22 t/m zondag 26 februari
Woensdag 1 t/m zondag 5 maart
Woensdag 8 t/m zondag 12 maart

Tickets

Werkte eerder aan

BEIGE

In de voorstelling BEIGE volg je de zoektocht van een jonge vrouw naar haar wortels.
Wat moet ze haar toekomstige kind meegeven?
Wat weet ze eigenlijk van haar afkomst en geschiedenis?
Waarom kent ze de betekenis van de Surinaamse kralen niet?
En wat betekent die steen in de badkamer van haar oma?
Ze raakt verstrikt in de verwachtingen, druk en teleurstellingen, droomt zich een wereld weg van deze druk, tot uiteindelijk alles samenvalt.

BEIGE was in 2022 te zien in verschillende theaters door Nederland (de eerder geplande tour is verplaatst van 2021 naar 2022). Sheralynn Adriaansz was met de voorstelling BEIGE genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs in 2022.

Lees hier meer over BEIGE

OVER

Ik ben een autodidact theatermaker die trajecten heeft gevolgd bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde ik me verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds.

Mijn voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ik met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet ik (een deel) van persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

Fotografie en video door Milan van Dril